dissabte, 27 d’octubre del 2012

Fred d'hivern!

Bona nit,

L'aire fred comença a entrar al nostre país i aquí a la zona nord del Vallès s'ha notat sobretot a partir d'aquest vespre quan la temperatura ha iniciat un brusc descens just coincidint amb l'entrada del vent del nord que s'està deixant sentir amb algunes ratxes superiors als 30-40 km/h a La Garriga mateix. A mitja tarda teniem una temperatura de 19ºC i cap a les 22h la temperatura ja baixava dels 10ºC!
Aquest dissabte ha sigut un dia majoritàriament assolellat amb un ambient molt confortable ben bé fins a mitja tarda. Des de molts punts de la meitat nord-est de Catalunya, s'han pogut observar diversos fenòmens meteorològics com ara mànegues en front de la costa central o creixement de nuvolades convectives, llampegades i arcs de sant martí ben fotogènics.
De cara a les properes hores, cal esperar un temps molt estable en conjunt a la nostra zona però amb un descens tèrmic molt acusat. Aquest ambient pràcticament de ple hivern, es mantindrà fins ben entrada la setmana vinent coincidint amb la possible arribada d'una nova borrasca. 
Així doncs, les pròxims dies es presenten freds però sobretot les nits i matinades. De cara al matí de dilluns i dimarts, les temperatures cauran encara més ja que el vent tendirà a encalmar i l'aire fred de les capes altes de l'atmòsfera es dispositarà al fons de la superfície. 
Amb tot, a La Garriga podriem tenir uns valors mínims per sota dels 5ºC i si la "Saligarda" no fa de les seves, no seria d'extranyar que ens quedéssim lleugerament per sobre dels 0ºC per primer cop aquesta tardor. 
Veurem com acaba evolucionant tot plegat!


Per acabar, us deixo unes fotografies d'avui dissabte al Vallès Oriental fetes per en Jordi Rodoreda i jo mateix que poden ajudar a resumir l'evolució del temps en el dia d'avui.

Salut i méteo!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada