dimecres, 28 de novembre del 2012

Neu i fred intens!

Bona nit,

Aquest final de mes per fi s'ha posat interessant! La situació meteorològica dels últims dies ha vingut marcada per l'arribada d'una pertorbació que acompanyada d'aire fred ha deixat la primera nevada important al Pirineu i la primera enfarinada en d'altres zones de muntanya fora de l'àrea pirinenca.
Les precipitacions van anar caient durant ahir dimarts al mateix temps que també es produïa un descens progressiu dels termòmetres. Amb tot, ja teniem els ingredients damunt la taula per què comencés el festival.
La nevada ha sigut molt important al Pirineu, sobretot a la seva cara nord on s'hi han acumulat més de 50 cm de neu per damunt dels 1500 metres d'alçada. A la resta de la serralada, la neu ha anat caient a estones i sembla que ha sigut aquesta tarda-vespre quan més s'ha reactivat.
L'ambient d'hivern ha tornat a casa nostre i sembla que s'hi quedarà uns dies més. Segons indiquen els mapes, ben bé fins dilluns no començarem a notar un augment progressiu dels termòmetres, sobretot en hores diürnes.
Fent referència a la meteorologia de la nostra comarca, cal destacar la nevada que ha caigut durant les últimes hores al massís del Montseny. Ahir dimarts es va veure nevar a altituds força baixes (700-800m) però la neu només hi ha quallat a partir d'uns 1000 o 1100m.
Aquest matí, la comarca s'ha llevat amb un comú denominador: el fred i la neu cobrint les muntanyes del nostre entorn proper.
A La Garriga, el dia ha estat fred: la mínima ha sigut de 5ºC i la màxima de 9ºC. El cel s'ha mantingut cobert al llarg de tota la jornada si bé a l'acabar el dia hem pogut veure una bonica posta de sol il·luminant la neu que cobreix el nostre Montseny.
De cara als propers dies s'espera un temps variable amb predomini del sol en moltes estones del dia. Això si, ambient de rigurós hivern. S'esperen unes nits i matinades molt fredes amb mínimes que segurament baixaran dels 0ºC quan el vent acabi encalmant.

Per acabar us deixo amb unes fotografies meves i d'en Jordi Rodoreda del que ha estat la primera nevada al Montseny.

Salut i méteo!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada