dimecres, 3 de juliol del 2013

Maig i Juny 2013!

Bona tarda,

Tornem a ser aquí per parlar-vos del què han donat de si, meteorològicament parlant, els mesos de maig i juny a La Garriga.
Primer de tot, passarem a fer un resum del mes de Maig, a partir de les variables de temperatura i precipitació:

Temperatures                              

Màxima: 28,2ºC                            
Mínima: 6,2ºC
Mitjana màximes: 21ºC
Mitjana mínimes: 10,8ºC
Mitjana: 15,9ºC

El passat mes de Maig ha resultat el més fred, almenys, des de l'any 2000. La mitjana de temperatura de maig a La Garriga per al període 2000-2013 és de 19,9ºC, així que ja veiem que l'anomalia és de 4ºC!
Les mínimes han sigut molt baixes. No només aquí a La Garriga sinó en el conjunt del territori català. Així, no és d'extranyar que l'aigua del mar a dia d'avui estigui força per sota, pel que fa a temperatura, del que tocaria per aquestes dates. Igualment, la reserva nival del pirineu durant aquests últims mesos ha superat rècords!

A nivell de precipitacions, la pluja recollida ha sigut de 59,4 mm, quan la mitjana per al període 1997-2013 és de 61,8 mm. Així doncs, en aquesta variable no hi ha res a destacar d'importància ja que els valors es mouen a l'entorn del que es correspon de mitjana.

Passem ara, a veure el resum del mes de Juny:

Temperatures

Màxima: 30,4ºC
Mínima: 11,3ºC
Mitjana màximes: 26ºC
Mitjana mínimes: 14,8ºC
Mitjana: 20,4ºC

Seguint la mateixa línia que el mes anterior, aquest mes de Juny s'ha situat clarament per sota la mitjana climàtica pel que fa a temperatures.
L'anomalia no ha resultat tant important com al maig si bé prou significativa; doncs la mitjana per al període 2000-2013 és de 23ºC i aquest 2013 ha sigut de 20,4ºC. Una anomalia de 2,6ºC.

A nivell de precipitacions, la pluja recollida ha sigut de 11,7 mm,  quan la mitjana per al període 1997-2013 és de 39 mm. Així doncs, aquí si que trobem un valor força inferior al que es correspondria de mitjana.

Resumint, els dos últims mesos s'han situat bastant per sota de la mitjana en quant a temperatures. Pel que fa a precipitacions, les anomalies no han sigut massa significatives pel que fa al juny, i perfectament comprensibles, ja que acabem de tancar un dels mesos més secs de l'any a La Garriga i a bona part del país.

Caldrà veure ara com avança l'estació càlida i si es segueixen presentant aquestes anomalies tant siginificatives a nivell de temperatures en els següents mesos.
Per ara, sembla que el temps tendirà a estabilitzar-se i una falca anticiclònica acabarà de situar-se ben bé damunt nostre, permetent així un augment generalitzat de les temperatures que notarem sobretot a finals del proper cap de setmana i principis de la setmana vinent.

Acabem amb un recull d'imatges dels mesos de Maig i Juny a La Garriga i entorns.

Salut i méteo!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada