dijous, 25 d’octubre del 2012

Canvi d'aires...

Bona tarda,

Sembla que la situació meteorològica tendeix a canviar i mostra d'això són les precipitacions que ens estant afectant avui dijous. La borrasca situada a l'oest de la península ibèrica durant la primera meitat d'aquesta setmana ha anat arribant a casa nostra. La pluja ha fet acte de presència bàsicament a les comarques Tarragonines i Lleidatanes on hi ha hagut algun registre puntual superior als 30 mm de precipitació.
Al llarg del migdia han arribat en d'altres punts de la geografia catalana i ja de cara a la nit-matinada i sobretot demà al matí, sembla que la part més activa es situaria a les comarques del nord de Barcelona i Girona.
Amb tot, les temperatures han baixat lleugerament degut al cel tapat i cap observatori ha superat els 20ºC.
La tendència de cara als propers dies ens indica la formació d'una petita baixa al Golf de Lleó que es despenja d'una pertorbació més important de centre-europa. Això, podria afavorir la formació de precipitacions a la costa central i nord i al Pirineu. D'altra banda, l'entrada acusada d'aire fred de cara a dissabte i sobretot diumenge podria comportar algunes sorpeses meteorològicament parlant.
Veurem com evoluciona tot plegat!

Us deixo un mapa representatiu del que podria passar durant la matinada i matí de diumenge a la zona nord-est del principat.

Salut i méteo!



2 comentaris:

  1. Bé Martí! 3 coses: 1.posa títol a l'entrada 2. Posa la lletra més gran 3. Posa bé l'hora de la publicació!

    Ànims i endavant!

    ResponElimina
  2. felicitats Martí per aquest blog!..Ja ho saps, si mai vols alguna cosa, no ho dubtis!
    salutacions!!

    ResponElimina