dijous, 21 de febrer del 2013

La méteo es posa molt interessant...!

Bona nit,

Les últimes actualitzacions dels models meteorològics de referència segueixen pronosticant una situació meteorològica molt interessant a casa nostra de cara a aquest final de setmana.
L'arribada d'una pertorbació de procedència atlàntica, coincidint justament amb una entrada d'aire molt fred provinent del centre del continent europeu propiciarà que tinguem un "còctel" meteorològic que pot donar sorpreses en forma de nevades en cotes baixes.
Diem sorpreses ja que la neu podrà aparèixer en molts pobles i ciutats de Catalunya durant els inicis del proper cap de setmana.
El que farem ara, és anar a pams i centrant-se en la comarca del Vallès Oriental i més concretament en el seu extrem nord (Vall del Congost-Montseny-Cingles de Bertí).

Previsió meteorològica pels propers dies a l'Alt Vallès:

22/2/13, Divendres:

Serà una jornada força inestable en conjunt amb precipitacions que podran aparèixer ja des de la matinada en moltes zones de la comarca de forma feble o puntualment moderada.
A mesura que avanci el dia la temperatura anirà baixant, al mateix temps que les precipitacions s'aniran concentrant i intensificant. Amb tot, en un principi estaríem parlant d'una cota de neu força alta a la nostra zona: uns 1000/1200 m a l'inici d'aquest divendres.
De cara al migdia i primeres hores de la tarda, les precipitacions seguiran caient amb una cota de neu que tendirà a baixar i situar-se a l'entorn dels 600/700 m. Avançada la tarda i ja de cara al vespre i la nit, les temperatures seguirien baixant d'una forma molt notable i per tant també ho faria la cota de neu. A primera hora de la nit trobarem la neu al voltant dels 400/500 m tansols amb tendència a la baixa. Així doncs, de cara a la matinada de dissabte, la neu ja podria veure's entorn els 200/300 metres, de manera que tots els pobles de la zona nord del Vallès podrien veure's afectats per una nevada que, en principi, seria feble; probabilitat d'acumulació de gruixos de neu de 3 cm a cotes de 300 m tansols.
En resum, el divendres començarà plovent excepte en punts de muntanya (per damunt dels 1000 m), on ja hi podria començar a nevar.
Al migdia i durant la tarda la neu ja podrà aparèixer en altituds mitjanes de la zona com ara els Cingles de Bertí o en punts de menys altitud del Montseny.
A la nit i durant la matinada ja podria nevar al fons de la vall, en pobles com Aiguafreda, Sant Martí, Figaró o La Garriga mateix.
Les temperatures aniran baixant a mesura que avanci el dia i les mínimes es donaran al final de la jornada. Màximes previstes a l'entorn dels 7/8ºC tansols.

23/2/13, Dissabte:

De matinada i durant les primeres hores del matí cal esperar un temps força inestable amb precipitacions "d'anar fent" que podran ser en forma de neu a partir d'uns 200 m d'altitud.
A partir del migdia, en principi, les precipitacions haurien d'anar clarament a la baixa.
De cara a la tarda i el vespre, s'obriran grans clarianes al mateix temps que el vent prendrà protagonisme a la neu i incrementarà la sensació de fred.
Així doncs, seguirem en situació de neu en cotes baixes i amb un ambient molt fred, amb unes temperatures màximes que amb prou feines superaran els 3/4ºC.
La nit de dissabte a diumenge es preveu com una de les nits més fredes del que portem d'hivern.

24/2/13, Diumenge:

La situació no acabarà de fer net. Quedaran restes d'inestabilitat que podrien donar com a resultat petits ruixats de neu puntuals a la zona que serien en forma de neu en totes les cotes.
Le stemperatures seguiran baixant amb un ambient de rigorós hivern per començar la setmana.
Dilluns i dimarts d'entreveuen un dies força variables en conjunt amb possibilitat de ruixats de neu en qualsevol moment del dia. Ambient gèlid.


Així doncs, veiem com la situació meteorològica pels propers dies ens indica l'arribada d'una entrada d'aire fred i amb molta probabilitat de veure neu en la majoria de pobles del nord de la comarca.
Les temperatures mínimes d'aquesta entrada freda es donarien en quant el vent tendís a encalmar i el cel quedés força serè, cosa que permetria el ràpid refredament nocturn de la superfície terrestre.
Es preveuen unes mínimes extraordinàriament baixes a tota la nostra zona.

Mínimes previstes ---> La Garriga: -4ºC, Centelles: -6ºC, Granollers: -2ºC.

Seguirem amb especial atenció aquesta situació que segurament ens deixarà la primera enfarinada d'aquest any 2013 a La Garriga i zones properes.

Salut i méteo!
                                     





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada