dimecres, 31 d’octubre del 2012

Octubre 2012!

Bona nit,

D'ara en endavant, l'últim dia del mes o el primer dia del mes següent compartiré de forma senzilla i breu el que ha donat de si, a nivell meteorològic, cada mes de l'any a La Garriga.
Primer de tot, vull fer referència a les pluges que han caigut durant les últimes hores. S'han complert les previsions de dies enrere que apuntaven a un nou episodi de pluges força generals sobretot al quadrant nord-est del país, i així ha sigut.
Pel que fa a La Garriga, s'han acumulat un total de 35 l/m2 entre ahir dimarts i avui dimecres. Aquesta pluja ha caigut de forma continuada però sense fer mal.
El riu Congost baixa de costat a costat i realment fa goig veure'l després de tants mesos sec...!
De cara als propers dies, les temperatures tendiran a anar augmentant progressivament, sobretot de dia. L'ambient de tardor avançada o hivern d'aquests últims dies deixarà pas a la tardor més normalitzada. Pel que fa a pluges, no se n'esperen a curt termini. Veurem si els mapes segueixen mantenint-se en aquesta línia durant els propers dies.

Així doncs, anem veure el que ha donat de si aquest mes d'Octubre a La Garriga:

A nivell de temperatures:
      - T. màxima: 28.4ºC
      - T. mínima: 1.8ºC
      - T. mitjana: 17.4ºC
      - T. mitjana mínimes: 13.1ºC
      - T. mitjana màximes: 21.7ºC

A nivell de precipitacions:
      - Dia més plujós: Diumenge 21 amb 46.5 l/m2
      - Pluja total: 99.2 l/m2

Cal destacar, que aquest octubre ha sigut un mes força més fresc del que és habitual sobretot pel que fa a algunes temperatures mínimes que s'han enregistrat durant els últims dies del mes.
En relació amb el que s'acaba de dir, sorprèn trobar algun dia d'octubre a La Garriga en que la temperatura mitjana diària no superi els 10ºC (és el cas dels dies 28, 29 i 30 amb 8.1, 7.3 i 8.5ºC respectivament).
A nivell de pluges, és el segon mes més plujós del que portem d'any per darrere de l'Abril quan en van caure un total de 104,2.


Això és tot.

Salut i méteo!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada