diumenge, 24 de febrer del 2013

Nevada Febrer '13!

Bona tarda,

Tal i com estava previst, la nevada va acabar arribant en zones poc habituals del centre i sud del país.
Durant la nit, matinada i primeres hores de dissabte la neu va fer acte de presència en moltes comarques catalanes, en major mesura de la meitat sud. El que va començar sent aigua durant tot el divendres va canviar a neu a mesura que avançava la nit i durant les primeres hores del dissabte, fent així que mig país es despertés amb un mantell blanc per començar el cap de setmana.
A la nostra comarca, la neu va començar a caure a partir de la mitjanit en general, si bé en punts de major altitud com els Cingles i el Montseny, la neu ja hi queia durant la tarda i el vespre.
Cal dir, però, que ha sigut una enfarinada més que una nevada en el cas del Vallès Oriental, doncs en la majoria de pobles i ciutats la neu va agafar tansols un o dos centímetres. Tot i així, en punts alts de la comarca si que s'hi han acumulat gruixos de neu més destacables. És el cas del massís del Montseny, on avui diumenge encara podíem trobar-hi ben bé uns 10/15 cm en algunes zones.
A La Garriga, el dissabte ens vam llevar amb un paisatge de postal. Al centre del poble amb prou feines es veien enfarinats els cotxes i teulats, però just sortir del nucli urbà ja teníem els camps i les muntanyes ben blanques. Així doncs, al voltant d'un dit de neu tansols a La Garriga.

La situació meteorològica de les últimes hores ha vingut marcada pel fred intens, que s'ha deixat sentir sobretot en hores nocturnes. Així, a La Garriga, avui diumenge hem enregistrat la temperatura més baixa del que portem d'hivern: -2,2ºC. Es tracta d'una temperatura freda però no massa si tenim en compte que l'any passat per aquestes dates ja havíem baixat clarament dels -5ºC alguna matinada.
A primera hora de la tarda s'han format alguns ruixats de caràcter feble i moderat cap al quadrant nord-est del país. Aquests ruixats, que han sigut de neu en cotes força baixes, han estat puntuals i de poca estona.
De cara a demà, cal esperar un temps variable, semblant al d'avui. A la tarda, torna haver-hi la possibilitat de ruixats de neu al quadrant nord-est: triangle Montseny - Llobregat - Maresme, sobretot.
Serien fenomens puntuals i de curta durada tot i que alguns models indiquen la possibilitat que la neu agafi i deixi fins a 4/5 cm en algun indret de la zona possiblement afectada.
Les temperatures seguiran sent de rigorós hivern amb valors màxims que amb prou feines superaran els 8/9ºC a La Garriga. Al llarg de la setmana anirien pujant lleugerament.

Caldrà estar atents a aquesta possibilitat de noves nevades en cotes baixes, ho seguirem.

Per acabar, us deixo amb unes fotografies que resumeixen la nevada i el fred gèlid de les últimes hores a La Garriga i al Montseny, més concretament a la zona de Coll Pregó i Matagalls (Viladrau).
Fotografies preses els dies 23 i 24 de Febrer del 2013.

Salut i méteo!



















 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada