dijous, 14 de març del 2013

Nova enfarinada a cotes mitges i altes de la comarca!

Bona tarda,

Quan tot semblava que havia acabat... remuntada del Barça i cop de fred amb nevades per acabar bé (ara sembla que si), l'estació freda de l'any, l'hivern!
Doncs bé, després d'uns dies amb temperatures molt agradables, el dimarts van començar a baixar. L'arribada d'un nou embossament d'aire fred a les nostres latituds, juntament amb la formació d'una petita baixa que impulsava vents de mar cap a terra, va propiciar que ahir dimecres, la neu aparegués de nou a molts punts del Prelitoral i la Catalunya Central a partir d'uns 500/600 msnm, tot i que en alguns moments es van veure flocs per sota, al voltant dels 300 tansols.
Aquí al Vallès Oriental, a mig matí ja nevava en cotes superiors als 700/800 m i a mesura que avançava el dia la cota de neu anava baixant progressivament fins a situar-se a l'entorn dels 300, com acabo de comentar. Així, a molts pobles del nord de la comarca com Aiguafreda, Tagamanent, Figaró-Montmany, Sant Feliu de Codines, Castellterçol o Montseny, va nevar-hi.
A la resta de la comarca les precipitacions van ser en forma d'aigua.
Aquí a La Garriga, la precipitació va ser en forma d'aigua al poble, però en punts més elevats del municipi hi va nevar també. Vam recollir un total de 12 mm i en el que portem de mes ja en van quasi 80!
L'ambient d'hivern ha tornat de cop i aquest matí la temperatura era de rigorós hivern a La Garriga: -0,6ºC de mínima.
Fixem-nos amb el següent gràfic de temperatura de l'última setmana a La Garriga i que ens mostra aquest descens que comentem:


Per acabar us deixo amb unes fotografies d'en Jordi Rodoreda i en Pep Moret, d'ahir dimecres i d'aquest matí de dijous, i que ens mostren la nevada de les últimes hores a les parts altes de la nostra comarca; la primera fotografia correspon al Santuari de Puiggraciós, al terme municipal de Figaró-Montmany, la segona és de la zona de Fogars de Montclús i la tercera de Cànoves i Vilamajor.

Salut i méteo!












2 comentaris:

  1. Mola molt la última fotografia!

    Marc.

    ResponElimina
  2. És d'en Jordi Rodoreda, feta des de la zona de Cànoves... Brutal! És un crack i em va perfecte per si jo no puc sortir a fer fotos!

    ResponElimina