dimecres, 6 de març del 2013

S'acaben les pluges... calma per uns dies... fred intens la setmana vinent?

Bona tarda,

Aquest inici de març ens ha portat força enrenou meteorològic. La situació ha vingut marcada per dues pertorbacions que han ajudat a regar el nostre país d'una forma força general i abundant en alguns casos.
El flux de llevant ha predominat a casa nostra durant les darreres jornades i és per això que ha plogut amb ganes sobretot en punts del litoral i prelitoral català. Així, el màxim de precipitació registrat a Catalunya durant aquest episodi se l'ha endut Viladrau, en plena serralada prelitoral, amb un total de 350 mm caiguts en només 48 hores. No obstant, cal dir que aquesta aigua ha caigut en general de forma continuada i sense fer-ho amb molta força. En definitiva, unes pluges molt ben caigudes.
Aquí a la nostra comarca, el màxim de precipitació el trobem al Puig Sessolles, al Montseny, on s'hi ha registrat un total de 256 mm.
A La Garriga hem recollit 68 mm durant aquest episodi i per tant és el que portem de precipitació en el que va de març.
Com s'acostuma a dir: "després de la tempesta, arriba la calma...". Doncs això és el que sembla, almenys, per uns quants dies. No tindrem uns dies radiants però si que deixarem aquesta tònica de dies plujosos, humits i molt ennuvolats.
Així doncs, la setmana l'acabarem de passar amb més estones de sol i bonança tèrmica a migdia, valors ja més propis de la primavera.
No correm, però, per què els mapes recent sortits del forn ens indiquen una possible entrada d'aire molt fred de cara a principis i mitjans de la setmana vinent... caldrà doncs no guardar la roba d'abric encara. Sembla que l'hivern encara no s'ha despedit de nosaltres i té ganes de fer-ho amb cara i ulls!

Caldrà estar molt atents a aquesta possibilitat que molts models van marcant des de fa uns dies.

Per ara, us deixo amb unes fotografies que he fet aquesta tarda després d'haver plogut durant les últimes 48 hores.
Així tenim La Garriga i voltants!

Salut i méteo!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada