dilluns, 29 d’octubre del 2012

L'hivern ens ha visitat abans d'hora!

Bona nit,

La situació meteorològica d'aquest cap de setmana ha vingut marcada per una entrada d'aire fred acompanyada d'un festival de tronades que ens van visitar durant la tarda del dissabte en alguns punts de la costa central i nord així com també en d'altres punts del nord de Barcelona i interior de Girona.
El fred s'ha notat, però, sobretot degut a la presència del vent que n'incrementava la sensació; un vent de component nord i nord-oest que ha bufat amb ganes a arreu del territori català i que diumenge va donar com a resultat un cop de vent màxim de 77 km/h a La Garriga.
Un cop el vent va anar a la baixa al llarg de la tarda i el vespre d'aquest diumenge, les temperatures, tal com es preveia, van anar tirant cap avall i aquest matí ha sigut el més fred a tot Catalunya del que portem de tardor. A La Garriga, avui dilluns, ens hem llevat amb una temperatura lleugerament positiva (1ºC), però als afores del poble els camps eren ben gebrats així com també ho estava la llera del riu.
Així doncs, ha sigut un dia fred però radiant. El sol ha sigut el protagonista de la jornada.
De cara a les properes hores, tot indica que ens arriba un nou canvi de temps amb un augment progressiu dels núvols alts i mitgencs durant el matí i migdia de demà dimarts i amb l'arribada de noves pluges a la nostra zona sobretot a partir del vespre, nit i matinada ja de dimecres. Pel que fa a les temperatures, l'ambient es mantindrà fred però no tant com el de les últimes hores.
Veurem com evoluciona tot plegat i de quina manera ens afecten les pluges previstes per demà i dimecres.

Per acabar, us deixo un mapa representatiu de les pluges que comento.

Salut i méteo!


1 comentari:

  1. Benvolguts
    Sabeu si hi ha dades de La Garriga dels cops maxims de vent del temporal que hi va haver el 10 de gener?
    Moltes gràcies
    Albert

    ResponElimina