dissabte, 24 de novembre del 2012

Tranquil·litat prèvia al moviment

Bona tarda,

El mes de novembre ens està portant molt poc enrenou meteorològicament parlant. Aquesta tendència s'ha mantingut també al llarg d'aquests últims quatre dies. Els factors més importants a destacar han sigut les boires, que han frenat els termòmetres als indrets on s'hi ha presentat, i el sol, que tot i haver estat entel·lat a estones per núvols alts i mitgencs, ha ajudat a que els termòmetres s'enfiléssin fins els 15, 16 o 17ºC durant les hores centrals del dia.
Aquest cap de setmana, l'hem començat amb uns valors molt suaus per l'època i amb un cel força variable aquí al Vallès Oriental. De cara a demà diumenge, la situació meteorològica tendirà a millorar ja que els núvols es trencaran durant el migdia i la tarda.
La setmana vinent, l'última d'aquest mes, vindrà marcada per un canvi molt notable en el temps.
L'arribada d'un sistema frontal ens portarà molts núvols de cara a dilluns i precipitacions que, a partir de dimarts, s'anirien generalitzant amb el pas de les hores.
A més, aquest sistema frontal porta associat aire fred, fet que podria portar la primera nevada generalitzada al Pirineu i pràcticament a totes les cotes. Les cotes de neu costen de precisar, però, segons indiquen els mapes a dia d'avui, la neu podria presentar-se en un principi cap als 1500 m per baixar ràpidament i situar-se de cara a dimarts nit i dimecres a tansols 800 o 900 m en l'àmbit pirinenc.
A la resta de zones de catalunya, la cota de neu seria una mica més alta. Tot i així, és probable que el  Montseny es vegi enfarinat per primer cop aquesta tardor, cap a mitjans de setmana.
La situació meteorològica més enllà de dimecres és difícil de precisar i caldrà veure en propers dies si la borrasca continua sobre el principat o bé s'allunya, fent desaparèixer les precipitacions.
Així doncs, el que està clar és el descens de temperatures que esperem de cara a la setmana vinent amb uns valors d'entre 6 i 8ºC més baixos en general i d'entre 10 i 12ºC en moltes zones del Pirineu. Aquest ambient d'hivern es notarà sobretot a partir de dimarts i es mantindrà segurament durant tota la setmana.

Seguirem l'evolució d'aquesta situació en els propers dies.

Per a que ho pogueu veure vosaltres mateixos, us deixo amb uns mapes que il·lustren el que es preveu: un descens important dels termòmetres acompanyat de precipitacions generalitzades que seran en forma de neu al Pirineu!

Salut i méteo!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada