dijous, 13 de desembre del 2012

Avorriment meteorològic!

Bona nit,

La situació meteorològica dels últims dies ha vingut marcada per l'estabilitat en conjunt. Les temperatures s'han mantingut a la banda baixa amb un ambient força fred també durant les hores centrals de la jornada.
Així doncs, les mínimes han sigut molt baixes a tot el país. En algunes zones de l'interior i valls pirinenques, el termòmetre ha baixat fins els 8 o 10ºC negatius. En alguns casos, a més, hem d'afegir-hi la presència de la boira que ha resultat gebradora en la majoria de zones on s'ha presentat.
Aquí al Vallès Oriental, cal destacar les mínimes de diumenge i dilluns, que van ser força baixes tenint en compte que encara ens trobem a la primera quinzena del mes. Molts valors es van moure entre els 0 i els -5ºC durant les nits i matinades, mentre que durant el dia, el termòmetre no aconseguia superar els 8 o 9ºC. A La Garriga, les mínimes dels últims dies s'han quedat a l'entorn dels 0ºC, amb febles gelades que han emblanquinat moltes zones agrícoles del terme municipal.
Aquesta ha estat doncs, una de les "atraccions" de la méteo durant aquests últims dies.
Per ara, tot indica que haurem d'esperar-nos uns dies més a tenir una bona tongada de pluges que prou convé a la nostra zona.
Pel que fa a les temperatures, de cara a divendres i durant el cap de setmana notarem com pugen d'una manera considerable degut a l'arribada de masses més temperades de l'oest i l'ambient ens tornarà a recordar l'estació que estem a punt de deixar, la tardor.
L'estat del cel serà, en general, variable amb estones de cel tapat més probable en comarques litorals.

Seguirem, doncs, l'evolució dels mapes i veurem si per fi ens arriben canvis que trenquin amb aquesta tendència al temps estable i força avorrit, meteorològicament parlant, que arroseguem des de fa unes quantes setmanes al prelitoral barceloní.

Salut i méteo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada