dijous, 6 de desembre del 2012

El temps d'aquest pont: Sol i fred!

Bona tarda,

Aquests primers dies de desembre hem tingut un temps molt tranquil a la majoria de zones del territori català. Dic a la majoria ja que en punts del Pirineu la protagonista ha estat la neu.
Els gruixos que s'han acumulat durant les últimes hores, garanteixen l'obertura de moltes estacions d'esquí del Pirineu català durant aquest pont.
A la resta del principat, com dèiem, la situació meteorològica ha vingut marcada per la tranquil·litat. El sol i les boires, en algunes raconades fondes de l'interior, han sigut els plats protagonistes del dia.
En quant a temperatures, cal dir que l'ambient està sent força fred, però normal per l'època.
Aquí al Vallès Oriental, durant les hores centrals del dia, les temperatures es recuperen una mica amb valors màxims al voltant dels 10 a 12ºC. Durant les nits i matinades l'ambient és de ple hivern amb valors mínims que en algunes nits baixen dels 0ºC.
Aquesta serà també la tendència durant els propers dies de pont a la gran majoria de comarques catalanes. Les temperatures seran força baixes durant les nits i matinades amb gelades en molts punts de Catalunya i menys fredes durant les hores centrals del dia amb temperatures màximes que a la costa és on s'enfilarien més, amb valors d'entre 13 i 14ºC.
El vent, que ha estat bufant amb ganes en punts on és habitual que ho faci, tendirà a encalmar si bé pot donar algun cop entre moderat i fort en algun moment del cap de setmana.
Al Pirineu lleidatà, entre divendres i dissabte, hi passarà un nou front que donarà una mica més de nevades, sobretot a la seva cara nord en cotes baixes, al voltant dels 1000 a 1200m.
Aquest serà l'únic punt d'inestabilitat a tenir en compte durant aquests dies festius.
En propers dies intentarem veure com es presenta la setmana vinent, ja que alguns mapes apunten a un possible episodi de pluges generalitzades a partir de mitjans de setmana que també serien nevades en un principi a cotes altes i mitges però que amb l'arribada d'aire fred podria donar alguna sorpresa a cotes baixes que caldrà anar concretant.
A dia d'avui és difícil precisar doncs quan i de quina manera ens pot afectar aquest nou episodi de precipitacions i fred intens.
Seguirem l'evolució de la méteo i intentarem acotar més la previsió meteorològica a principis de setmana.

Això és tot.

Salut i méteo!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada