dijous, 20 de desembre del 2012

Inici d'hivern primaveral!

Bona nit,

L'avorriment meteorològic del que parlàvem dies enrere ha sigut el protagonista d'aquesta setmana. L'absència de precipitacions comença a ser preocupant altre vegada a la nostra comarca i convé ja un nou episodi de pluges abundants, doncs estem molt per sota de la mitjana pluviomètrica anual a La Garriga.
Les boires i el sol han continuat dominant durant les últimes jornades. Pel que fa a temperatures, l'ambient ha sigut força agradable durant les hores centrals del dia i força fred durant les nits i matinades, amb mínimes a La Garriga al voltant dels 4 o 5ºC.
La situació meteorològica de cara els propers dies es presenta molt estable en conjunt. El més destacable serà la forta pujada de temperatures que notarem a mesura que avanci el cap de setmana.
L'arribada de l'estació freda, doncs, vindrà acompanyada d'un ambient primaveral que es manifestarà amb temperatures força més altes del que és habitual per l'època. En moltes zones del país tindrem màximes clarament per damunt dels 15ºC, i en algunes localitats de les terres de l'Ebre, litoral i prelitoral es podrien superar amb certa facilitat els 20ºC.
No s'esperen precipitacions durant el cap de setmana ni a l'inici de la setmana vinent.
Tot fa pensar, però, que a partir de dilluns i dimarts, les temperatures tornarien a normalitzar-se coincidint amb una possible arribada de precipitacions a mitjans de setmana que serien en forma de neu en algunes zones del pirineu.

Veurem com evoluciona tot plegat i per ara, a gaudir del primer cap de setmana de l'hivern i de vacances, que es presenta amb bon temps i temperatures molt agradables...estiuet!

Per acabar, us deixo amb unes fotografies del celatge d'aquesta tarda durant la posta de sol a La Garriga.

Salut i méteo!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada