dimecres, 23 de gener del 2013

Enfarinada general a cotes baixes del nord de la comarca!

Bona nit,

No és habitual que publiqui entre setmana, però en aquest cas em veig obligat a fer-ho ja que totes muntanyes del nord del Vallès Oriental s'han llevat ben enfarinades aquest matí de dimecres.
El pas d'un sistema frontal ahir a la tarda i durant la nit i matinada, coincidint amb la presència d'aire fred en alçada, va propiciar que la neu fes acte de presència en pobles del nord de la comarca i del sud d'Osona on no és habitual que ho faci. És el cas dels pobles de Montseny, Aiguafreda, Centelles, Sant Martí... en d'altres pobles propers i de menys altitud com la mateixa Garriga, hi plovia tot i que a partir dels 300/400 m.s.n.m. s'hi podia veure nevar a estones.
Així doncs, els pobles del nord de la comarca ens hem llevat amb dos factors comuns-denominadors: la neu a les muntanyes properes i el fred.
L'ambient a primera hora ha sigut força fred, amb uns valors mínims per sota dels 0ºC a la majoria de localitats vallesanes. A migdia, les temperatures s'han enfilat una mica tot i que els valors més elevats no han superat el llindar dels 10ºC.
Pel que fa a la resta de setmana, s'espera un temps més o menys estable tot i la possibilitat d'alguns ruixats puntuals en punts de la meitat nord i del quadrant nord-est del país. Degut a l'ambient fred que es mantindrà, la cota de neu es mantindria entorn els 600/700 m en general. Així doncs, el Pirineu pot anar acumulant més reserva de neu, que de cara a la primavera i l'estiu ens serà molt beneficiosa.
Les temperatures es mantindran per la banda baixa tot el que resta de setmana.
Seguirem l'evolució de la méteo en propers dies. Això és tot.

Per acabar, us deixo amb unes fotografies d'en Jordi Rodoreda d'ahir a la nit quan començava a nevar a les parts altes de Vilamajor i d'avui dimecres, fetes ja des de la zona més fonda de la part nord de la comarca, on podem apreciar perfectament la presència de neu al Montseny i rodalies.
L'última de les fotos és meva, feta la tarda d'aquest dimecres des de la part alta de La Garriga.

Salut i méteo!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada